Alkmaar City run by night

Woensdag 9 mei deed ik samen met Ilona en Valerie mee aan de Alkmaar City run by night!

Isostar

Een paar weken terug kwam er op Facebook een winactie voorbij vanuit Isostar; 2x deelname aan de Alkmaar City run by night! Aangezien ik oorspronkelijk uit deze buurt kom leek het me ontzettend gaaf hieraan mee te doen (wel de 5km natuurlijk, de 10 zou nog een beetje ambitieus zijn met die knieblessure)! Op goed geluk tagde ik Ilona in de post en ‘hoped for the best’. En het lukte! Een week later kreeg ik bericht van Isostar dat ik twee keer een deelname naar keuze had gewonnen. Nogmaals super bedankt!

De drie zusjes

Ilona, Valerie en ik hebben inmiddels al vaker (én van verschillende mensen) de vraag gekregen of wij zusjes zijn! Dus het volgende doel was ook een startbewijs voor Valerie scoren zodat zij ook mee kon rennen en eindelijk de drie zusjes samen een medaille konden binnenslepen. Dit lukte gelukkig en Valerie kon als ‘Cynthia’ meedoen aan de run! Zo vertrokken we woensdagmiddag met zijn drietjes in de auto naar Alkmaar!

Alkmaar City run

image2
Startvakselfie

Nadat we bij mijn ouders hadden gegeten werden we door mijn vader (incl. zeer leuk vervoer!) afgezet in de buurt van de start. Alles was duidelijk aangegeven waar we heen moesten. De grote kerk diende als opslagplaats voor de bagage en was heel overzichtelijk ingedeeld. Maar misschien nog wel het fijnste; normale toiletten♥! Omdat Valerie en Ilona ook nog de 10km op hun programma hadden staan (die slechts een kwartier later begon dan de eindtijd van onze startwave) moesten we een slimme manier bedenken om de startnummers snel op te kunnen halen na de 5km! Een ontzettend lieve man heeft ons uiteindelijk geholpen en de nummers op een plek gelegd waar we snel bijkonden en zo geen tijd zouden verliezen. Zo konden we snel door naar ons startvak!

3, 2, 1, GO!

Om 20:45 uur ging het startschot voor de 5km, per 5 minuten werd er weer een wave

IMG_5319
Zusjesgetrouw hebben we ook alledrie hetzelfde horloge 😉 

lopers het parcours opgestuurd en ik moet zeggen dat het starten mij alles meeviel! Waar ik in Enschede pas rond kilometer twee eindelijk wat mensen voorbij kon, ging dat in de smalle Alkmaarse straatjes best aardig. Ilona liep voorop en gooide het tempo goed omhoog. Zo leuk om tijdens het rennen door “mijn oude stadje” heen te gaan. We gingen langs de Molen van Piet, het centrum weer verder in en alle leuke straatjes door. Overal stonden mensen langs het parcours en waar dat soms een tikkeltje lastig was met inhalen, was het wel ontzettend tof! Wat een energie zeg. Vlak voor de drankpost leek ik heel even iets te voelen in mijn knie. Samen met Valerie en Ilona even rustig ons bekertje opgedronken om daarna weer het tempo op te pakken. Ik voelde niks meer!

Toen we eindelijk alle kleine straatjes gehad hadden en we bij de grote winkelstraat aankwamen (de Langestraat) besloten we, met de finish in zicht, nog voor een eindsprint te gaan. Binnen op 25.31! Ik was zo blij, de eindsprint ging heerlijk en op dat ene pijnscheutje op 2,5km nergens last van. Snel haalden we onze medailles op en haastten we ons weer de kerk in om de startnummers voor de 10km voor Valerie en Ilona weer op te halen. Daarna vertrok ik gauw naar een mooi plekje aan de start om de meiden weer aan te moedigen!

IMG_5320
Medaille! 

Alkmaar City run je was een geweldig leuk evenement, vol energiek publiek en een toporganisatie. Wat mij betreft tot volgend jaar! Wie komen er dan nog meer mee? 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: