Lekker eten in Enschede: Tao

Ik vind het niet alleen heel leuk (en lekker!) om zelf te koken, maar ook om soms lekker uit eten te gaan. In deze rubriek wil ik jullie laten zien welke leuke restaurants Enschede te bieden heeft. Om gelijk goed te beginnen met : Tao Japanese cuisine.

Over Tao

Ik vind het altijd leuk om te bekijken vooraf hoe een restaurant zich presenteert online. Daarom bekeek ik voor mijn bezoek de website om te zien wat zij zelf zeggen over hun eten en wat voor uitstraling ze laten zien. Hier vond ik het volgende:
We combineren de verfijnde culinaire traditie van Japan met een strakke, moderne en sfeervolle inrichting. Bij ons kunt u uitgebreid tafelen en genieten van typisch Japanse delicatessen als sushi, sashimi en teppan-yaki vlees- en visspecialiteiten.
De Japanse keuken staat met sushi, sashimi en soja voor gezond en verantwoord eten. Doordat er veel vis in de keuken wordt gebruikt en weinig tot geen vet, zijn Japanse gerechten vet- en caloriearm. Maar belangrijker is dat het erg lekker is!”
Klinkt goed toch?! Daarnaast ligt het restaurant heel gunstig vlakbij het centrum. Het is slechts een paar minuten lopen vanaf het station. Maar ook met de fiets en auto is Tao goed bereikbaar. En mocht je geen zin hebben om binnen te zitten, bestaat er ook de mogelijkheid om af te halen.

Eerste indruk

Op een maandag om 18.00 uur heb ik een tafeltje gereserveerd met een vriendin. We worden vriendelijk ontvangen door de gastheer. De aankleding van het restaurant is precies zoals hun omschrijving luidt: strak, modern, maar ook sfeervol. Met de donkere kleuren en de Sakura takken die hier en daar gebruikt zijn is het interieur inderdaad een plaatje! Bijzonder is dat, naast de reguliere tafels, er ook een aantal speciale tafels aanwezig zijn in het restaurant; de Tatami zitkuilen.

Op Tatami matten in Japan en in traditionele tatami kamers, zit en eet u op hetzelfde niveau. In Restaurant Tao is dit ook het geval, maar hebben we het voor u makkelijk gemaakt door een ‘zitkuil’ te creëren. Hier heeft u dezelfde ervaring, maar u kunt hier ook uw benen kwijt. Hierdoor zit u ook nog comfortabel. Het is de bedoeling dat u uw schoenen uitdoet, voor u de tatami betreedt om daarna te gaan eten.

Deze zien er ontzettend leuk uit en geven toch net weer een andere beleving qua eten lijkt me, misschien een optie voor de volgende keer?

De kaart

Er staan heel veel bijzondere sushi rollen op de kaart. De meeste zijn verkrijgbaar in rollen van 8 á 9 stuks, tenzij anders aangegeven. De kaart is heel duidelijk, de prijzen staan overal netjes bij vermeld en ook de ingrediënten staan aangegeven. Daarnaast bieden ze bij Tao ook andere bijzondere Japanse cuisine specialiteiten aan op de kaart zoals Teppan Yaki, Tempura en Kushiyaki. Bij allergieën wordt gevraagd deze te melden.

Naast de losse items is het ook mogelijk een menu te bestellen. Deze variëren in prijs, wij kiezen uiteindelijk voor het Tao menu á €35,- per persoon omdat het allerlei verschillende dingen bevat. Erbij bestellen we nog een rol van een ‘Sushi-special’ de chico: Gefrituurde tonijn rol met kimchisaus. We geven onze bestelling door en de allergie is geen enkel probleem. Wij wachten af!

IMG_5456

Gefrituurde tonijn rol met kimchi saus

De ervaring

De gastheer is vriendelijk en de drankjes worden vrij kort na het bestellen al ingeschonken voor ons. Een glas water bij de wijn is geen enkel probleem. Al vrij snel komt onze eerste gerecht op tafel; een viertal sushi specialiteiten. Het bord ziet er prachtig uit! Een gefrituurde garnaal rol met krab en asperge, een regenboogsushi van drie soorten vis met daarbij een mango saus, een avocado/komkommer rol met daarop een tartaar van verse tonijn en een sriracha saus en als laatste een geflambeerde zalm rol met wederom asperge en viskuit. Het ziet er heerlijk uit. En waar ik eerst nog mijn twijfels heb over de combinatie vis en fruit word ik toch heel aangenaam verrast van de regenboogsushi met mango!

img_5455.jpg
v.l.n.r. Garnaal met krab, de regenboogsushi, tonijn tartaar en de geflambeerde zalm rol

Na deze gang volgt de sushi rol die wij extra hadden besteld. In de tussentijd worden onze glazen goed in de gaten gehouden en dit blijft de hele avond het geval. En bij vragen zijn de gastheren en dames nagenoeg direct bij ons in de buurt om ons te helpen, heel prettig!

Na de sushi is het tijd voor een warm gerecht. Op de borden die wij krijgen ligt een perfect gegaard stukje zeebaars met de bijpassende garnituren en een goed gemarineerde lamskotelet. Beiden zijn ontzettend lekker klaargemaakt met bijzondere smaken. Leuk is hoe de verschillende texturen door elkaar gebruikt worden. De stevige maar zachte vis met een krokant huidje in combinatie met de citroengel parels en dille, maar ook het malse lamsvlees met de krokante knoflook erop en het frisse van bosui. Heel erg verfijnd!

img_5457.jpg
De zeebaars en de lamskotelet

En als klap op de vuurpijl (en ik heb er niet eens een foto van kunnen maken zo lekker zag het eruit!) black angus puntjes in japanse marinade met rijst. Ik ben normaliter helemaal geen vleeseter, maar hier had ik nog een bord van opgekund. Zo smaakvol! Maar na dit gerecht zijn zowel ik als de vriendin met wie ik ben uitgegeten. Het menu heeft exact genoeg elementen om heerlijk van te genieten en je niet te overeten. Heel leuk om zo kennis te maken met de smaken die ze bij Tao serveren.

Conclusie

Een absolute aanrader! Ik vroeg mijzelf sterk af hoe het kon dat ik na bijna 8 jaar in Enschede wonen ik hier nog nooit eerder geweest was! Dus mocht je ooit een keer in de buurt zijn van Enschede (of nog een dagje uit willen plannen) én je houdt van Japanse cuisine? Dan moet je dit restaurant niet overslaan!

IMG_5458
Twee hele blije dames

Scores

Locatie: ♥♥♥♥♥

Uitstraling: ♥♥♥♥

Bediening: ♥♥♥♥♥

Menukeuzes: ♥♥♥♥♥

Omgang allergie: ♥♥♥♥♥

Prijs/kwaliteit: ♥♥♥♥♥

Prijs: €€€

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: