OOfos recovery footwear

Wie geen vreemde is van social media heeft ze vast wel eens voorbij zien komen: de herstelslippers van OOfos Benelux. Een serie slippers (en ook een dichte schoen!) waarin gebruik wordt gemaakt van een uniek materiaal om schokken te absorberen. Ik had het geluk om deze te mogen testen in de voorbereiding op en tijdens de Elfsteden Estafette! Na ruim twee maanden testen en een 24-uurs race mijn mening over de slippers.

20180611_193226
Twee varianten op de foto, de knalroze teenslipper en de ‘gewone’ slipper.

OOfos

Voor wie nog niet bekend is met OOfos, en dus een iets beter beeld te kunnen vormen van dit merk, heb ik hun verhaal opgezocht.

“We zijn begonnen als een team van schoenen veteranen – vrienden die teruggaan tot de atletische schoenen en loopschoen tijd van de jaren ’70 en ’80. Wat ons bij elkaar bracht was de gezamenlijk wens om de behoefte te vervullen van schoenen die kunnen helpen fitness en sport enthousiastelingen sneller te helpen herstellen van trainingen op een harde ondergrond. Winkels zijn gevuld met sportschoenen ontworpen om rebound en energie rendement te bieden – schoenen die je vooruit helpen. Wat ontbrak was een materiaal dat het tegenovergestelde zou kunnen doen: eigenlijk schokken opvangen na een training. Twee en een half jaar van ontwikkeling later, hadden we een doorbraak op onze handen. Revolutionaire foamtechnologie in combinatie met een biomechanisch ontworpen voetbed. Met trots prestenteren wij u OOFOS… schoenen die echt uw voeten en lichaam beter laten voelen.”

Ik vind het zelf altijd heel fijn om wat meer te weten van een merk en hun achtergrond en waarom ze dit specifieke product hebben ontworpen. Zo heb ik het idee vaak wat meer het kaf van het koren te kunnen scheiden wat betreft nieuwe producten. Soms verschijnen er sportproducten uit een hele commerciële hoek die eigenlijk niks met sport te maken heeft, omdat zij daar een niche markt zien; een kans om mee te liften op een op dat moment ‘hip’ iets in de sportwereld.  Uit het verhaal van OOfos blijkt voor mij duidelijk het doel van de ontwerpers; sporters helpen met het herstel door de ontwikkeling van een nieuw soort schoeisel.

IMG_4104.JPG
Goed beeld van de ondersteuning in het voetbed

De technologie

Wat de slippers van OOfos uniek maakt is het gebruik van een uniek soort foam in de zool; het zogeheten OOfoam. Dit materiaal absorbeert 37% meer impact dan andere materialen, waardoor druk op enkels, knieën en onderrug wordt verminderd en ontlast. Een bijzonder contrast met je hardloopschoenen, die juist gemaakt zijn om je vooruit te duwen als het ware en dus energie meegeven. De OOfos slippers absorberen juist alle schokken en impact die jouw voet op de grond maakt.

Wat de slippers ook bijzonder maakt is, dat in tegenstelling tot normale slippers, het  OOFOS voetbed is ontworpen om de voetboog te ondersteunen. Dit kan je ook goed zien wanneer je de slipper vanaf de zijkant bekijkt. Door deze ondersteuning word je tijdens het lopen gedwongen tot een natuurlijke afwikkeling van de voet.

De ervaring!

Ik was echt best wel benieuwd naar de slippers! Sneller herstel na je training klinkt natuurlijk elke sporter als muziek in de oren. Daarnaast loop ik al een ruime tijd met wat moeilijke knieën en heb ik na mijn duurlopen vaak een wat zeurende onderrug. Interessant experiment dus om te zien of dit door het dragen van de slippers zou veranderen.

De eerste keer dat ik ze aantrok was na een intensieve interval training op de track. Mijn benen en voeten waren goed moe, dus was het tijd voor de OOfos test. De hardloopschoenen werden ongeveer op de mat bij de voordeur al vervangen voor de vers uitgepakte slippers en gingen niet meer uit! Het eerste gevoel was wel heel gek, vooral zo vlak na die snelle schoenen. Het voelde een beetje alsof ik vertraagd liep, je voelt echt dat de energie wordt opgevangen door de slipper. Je voelt wel direct het comfort van de slipper, ze lopen heel lekker. Daarnaast ben ik nogal een overproneerder en lijken mijn enkels vaak op de toren van Pisa wanneer ik op slippers loop, maar ik zak tijdens het lopen op de OOfos niet naar binnen! +1 voor de OOfos!

Sinds die eerste test-dag werd het eigenlijk een routine, na het trainen al bij de voordeur de OOfos aan. Maar ook gewoon voor in en rondom huis. In de beginfase van mijn meest recente blessure kon ik namelijk op veel schoenen niet lekker lopen. Elke klap die mijn rechterknie ervaarde werd omgezet in een irritante pijscheut door mijn hele been heen. Op deze slippers ging het echter wel goed! Wie weet dat het OOfoam mij hier een plezier heeft gedaan en de grootste klappen heeft opgevangen. Voor mij was de eerste ervaring met het paar OOfos in ieder geval een fijne verassing!

StOOx3.jpg
Een kringetje van OOfos 😉 

Elfsteden estafette

En toen was daar het moment waar ik met elf andere meiden zo lang naartoe had toegetraind. 24 Uur afwisselend hardlopen en fietsen, met een blessure nota bene. Dus de OOfos gingen mee in de tas! Na elke etappe lopen en fietsen gingen de hardloopschoenen uit (ja het was een pretje in die bus 😉 ) en de OOfos aan. En ik kan eerlijk zeggen: DAT WAS FIJN! Dus ook na de pressure test van 24 uur ben ik te spreken over de slippers!

Het oordeel

Ik vind ze fijn! Al vind ik het wel lastig beoordelen of het herstel na een training er sneller door gaat. Wat ik heb gemerkt is dat het grote contrast tussen mijn trainingsschoenen en de OOfos je de eerste minuten lopen het gevoel geeft dat je door mul zand loopt. Je voelt ineens hele andere spieren die gaan werken en je merkt wel dat er minder druk staat op (in mijn geval) mijn knie.

Een heel ander punt is het uiterlijk van de slipper. Het is niet echt een fashion item, maar dat hoeft ook niet want het is een herstelslipper. Neemt niet weg dat je het gewoon zou kunnen doen, ik bedoel; adillettes zijn ineens ook OK om buiten de deur te dragen ;). Wat wel heel leuk is, is dat er wel heel veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar zijn! Zo is er een teenslipper variant, deze, maar ook een dichte schoen. Al blijf ik denk ik wel bij mijn keuze voor de slipper, aangezien je daar sokken in kunt blijven dragen (speltip voor alle koudvoetigen onder ons)!

Al met al ben ik best wel verrast over het comfort van de slipper! Dus ik kan alleen maar zeggen; wil je het #FeeltheOO effect ervaren, kies een kleur en probeer het zelf!

 

 

 

P.S. Ik heb deze slippers gekregen, dat wil echter niet zeggen dat dit mijn mening over het product beinvloed. Deze review is puur mijn persoonlijke ervaring met het product.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: